Samenwerking Obesitaspoli en Weight Watchers Health Services

Lelystad, 13 maart 2013

Patiënten wordt effectief vervolg geboden na behandeling in Obesitaspoli

Obesitaspoli start samenwerking met Weight Watchers

Op 1 april start een samenwerking tussen de Obesitaspoli en Weight Watchers Health Services. De samenwerking houdt in dat na een intensieve behandeling van 6 maanden bij de Obesitaspoli door een team van diëtist, internist, fysiotherapeut, psycholoog en/of chirurg, de patiënt bij de Weight Watchers verdere hulp krijgt bij het aanleren van een gezonde leefstijl en eetpatroon.

Pierre de Roy, directeur van de Obesitaspoli: “Na de behandeling van 6 maanden op de Obesitaspoli wordt de patiënt terugverwezen naar de huisarts die de patiënten via de reguliere zorg verder kan begeleiden. Maar dat is niet altijd nodig of mogelijk. Daarom wil Obesitaspoli in dat geval een concrete oplossing bieden. Omdat het bij deze patiënten vaak primair gaat om het (verder) aanleren van een gezondere leefstijl op basis van gedragsverandering, is Weight Watchers een aantrekkelijke samenwerkingspartner  omdat Weight Watchers zeer laagdrempelig en in de wijk beschikbaar is”.

“Wij zijn trots op deze nieuwe samenwerking, waarbij de Obesitaspoli duidelijk het vertrouwen stelt in de bewezen effectiviteit van onze  gewichtsreductiemethode gericht op leefstijlverbetering” aldus Jeanine Lemmens, directeur Weight Watchers Benelux.

In Nederland werken verschillende huisartsen en medisch specialisten  inmiddels al succesvol samen met Weight Watchers Health Services. De Obesitaspoli is de eerste in obesitas gespecialiseerde zorginstelling die een intensieve samenwerking met Weight Watchers Health Services aangaat.

Obesitaspoli

De Obesitaspoli  is gevestigd in de ziekenhuislocatie  MC Zuiderzee van MC Groep en in de Bartokkliniek te Almere. De Obesitaspoli helpt mensen in Flevoland met ernstig overgewicht op een medisch gezonder gewicht te komen. Een team van specialisten (diëtisten, internisten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, psychologen en chirurgen), biedt u een uitgebreide analyse en behandeling op maat in teamverband. Patiënten met obesitas zijn in goede handen op de Obesitaspoli.

Weight Watchers

Vandaag is Weight Watchers de grootste afslankorganisatie ter wereld met een netwerk van filialen in 30 landen. Het succes van Weight Watchers is gebaseerd op een combinatie van voedingsadvies, bewegen, motivatie en gedragsverandering.

In Nederland komen wekelijks duizenden deelnemers samen tijdens een van de 350 wekelijkse Weight Watchers, waar ze gezonde eet- en leefgewoonten aanleren. Duizenden anderen volgen het programma via Weight Watchers Online. 

« Terug naar het nieuwsarchief