Kookdemonstratie speciaal voor mensen met een maagverkleining

Joop Nefkens is oud patiënt, kok en schrijver. Hij biedt kookdemonstraties aan voor mensen met een maagverkleining. Mensen die een maagverkleinende ingreep krijgen of hebben ondergaan moeten leren om gezond en regelmatig te eten. Er zijn veel vragen over de (on)mogelijkheden na een operatie of hoe om te gaan met je verkleinde maag.

Daarom laat Joop in een presentaties zien hoe je makkelijk, gezond en gevarieerd kookt aan mensen die denken aan een operatie en mensen met een maagverkleining. Hij geeft allerlei ervaringtips, want hij is zelf na een operatie van 160 naar 80 kilo gegaan.

Na een maagverkleining kun je niet anders dan kleine porties eten. Joop Nefkens ervoer dat gezond en regelmatig eten iets is dat je moet leren, maar dat de beloning groot is als het lukt. Hij beschrijft dat in het boek “Eten wordt weer je vriend”, dat hij samen met twee andere auteurs schreef. Het boek geeft naast veel recepten ook tips om aan een gezonde leefstijl te wennen en vol te houden om op die manier steeds meer af te vallen.

Er is een kookdemonstratie gepland in Lelystad. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze demonstratie door te mailen naar kookdemo@uwchef.nl.

Wat:                Kookdemonstratie voor en na een maagverkleinende operatie
Waar:              Lelystad, Ravelijn 1 (8233 BR)
Wanneer         Dinsdag 17 februari 2015, 19:00 – 20:30 uur

Kosten:            €29,-. Inclusief demonstratie en het boek “Eten wordt weer je vriend”.
Aanmelden:    via kookdemo@uwchef.nl

« Terug naar het nieuwsarchief