Obesitaspoli in verzorgingsgebied St Jansdal

Obesitaspoli in verzorgingsgebied St Jansdal
Beproefde methode rond Obesitaszorg nu ook in Harderwijk en omgeving

Na zorgvuldig overleg heeft Ziekenhuis St Jansdal ingestemd met het verzoek van Obesitaspoli, om poliactiviteiten in deze regio op te starten. 

Mensen met overgewicht in de regio Harderwijk kunnen vanaf eind van deze maand terecht bij Obesitaspoli. Na een succesvolle start in Lelystad, Almere, Meppel en Zwolle start de poli ook in ziekenhuis St Jansdal. Mensen met (ernstig) overgewicht kunnen terecht in St Jansdal op de locatie Salem in Ermelo voor een zorgtraject op maat. Dit traject  kan bestaan uit zowel een gecombineerde aanpak in teamverband, of een operatie.

Uitgebreide analyse, persoonlijk behandelplan

Bij overgewicht proberen mensen vaak jarenlang op verschillende manieren af te vallen. Vaak zonder blijvend effect. Obesitaspoli biedt daarom een gestructureerde aanpak. Een team van verschillende specialisten maakt op basis van de vraag en de persoonlijke situatie van de patiënt een uitgebreide analyse. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van vragenlijsten en metingen die de oorzaak van het overgewicht bij de patiënt in kaart brengen. De uitkomsten bieden de verwijzende arts en de patiënt goed inzicht in de problematiek en oorzaak van de obesitas. Bovendien worden de uitkomsten als basis gebruikt voor een persoonlijk behandelplan. Dat kan zowel bestaan uit een gecombineerde aanpak in teamverband gedurende een jaar, of een operatie. De kracht van Obesitaspoli is de persoonlijke aanpak en begeleiding met als doel het bereiken van een (medisch) gezonder gewicht.

Team van specialisten

De teamleden van Obesitaspoli zijn allemaal gespecialiseerd in obesitas. Tijdens het uitvoeren van het persoonlijk behandelplan wordt de patiënt begeleid door een team van zorgverleners, zoals internist, diëtist, fysiotherapeut, psycholoog, verpleegkundige en indien nodig de chirurgen van MC Zuiderzee die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van verschillende soorten maagverkleiningen. Mocht een operatie nodig zijn, dan wordt deze uitgevoerd door gespecialiseerde chirurgen uit MC Zuiderzee (Lelystad), in nauwe samenwerking met Slotervaartziekenhuis. Het is de verwachting dat er in de loop van 2015 in deze twee ziekenhuizen het grootste bariatrisch centrum in Nederland ontstaat.

Gratis informatieavond

Op 2 februari is de eerste gratis informatieavond binnen behandelcentrum Salem te Ermelo, bedoeld voor mensen die meer informatie willen over ernstig overgewicht, obesitas en de aanpak van Obesitaspoli. Precieze locatie wordt in de bevestiging gegeven. Aanmelden kan via de website of via ons centraal telefoonnummer (0320) 27 77 70.


Obesitaspoli is een zelfstandige onderneming met eigen deskundigen en is het initiatief van de MC Groep uit Lelystad. Ziekenhuis St Jansdal biedt ruimte aan, zodat ook de bevolking in Harderwijk en omgeving door deze samenwerking dichtbij huis deze zorg kan ontvangen. Meer informatie is te vinden op www.obesitaspoli.com.

 

Contactgegevens: informatie en adresgegevens

Ziekenhuis St Jansdal, locatie behandelcentrum Salem
Julianalaan 27, 3850 AH Ermelo

 

Telefoon:       0320-277770

E-mail:           info@obesitaspoli.com

Internet:         www.obesitaspoli.com

« Terug naar het nieuwsarchief