Diaconessenhuis krijgt Obesitaspoli

Meppel, 11 maart 2014

Mensen met overgewicht in de regio Meppel kunnen vanaf april terecht bij Obesitaspoli. Na een succesvolle start in Lelystad, Almere, Zwolle start de poli in april ook in het Diaconessenhuis. Mensen met (ernstig) overgewicht kunnen binnen het Diaconessenhuis in Meppel terecht voor een zorgtraject op maat. De kracht van de Obesitaspoli is de persoonlijke aanpak en begeleiding met als doel het bereiken van een (medisch) gezonder gewicht.

Uitgebreide analyse, persoonlijk behandelplan

Bij ernstig overgewicht proberen mensen vaak jarenlang op verschillende manieren af te vallen, vaak zonder blijvend effect. De Obesitaspoli biedt een gestructureerde aanpak. Een team van verschillende specialisten maakt op basis van de vraag en de persoonlijke situatie van de patiënt een uitgebreide analyse. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van wetenschappelijk bewezen vragenlijsten en metingen die de oorzaak van het overgewicht in kaart brengen. De uitkomsten bieden de verwijzende arts en de patiënt goed inzicht in de problematiek en oorzaak van de obesitas. Bovendien worden de uitkomsten als basis gebruikt voor een persoonlijk behandelplan.

 

Team van specialisten

De teamleden van Obesitaspoli zijn allemaal gespecialiseerd in obesitas. Tijdens het uitvoeren van het persoonlijk behandelplan wordt de patiënt begeleid door een team van zorgverleners: een gespecialiseerd verpleegkundige, internist, diëtist, fysiotherapeut, psycholoog en indien nodig de chirurg die gespecialiseerd is in het uitvoeren van verschillende soorten maagverkleiningen. Mocht een operatie nodig zijn, dan wordt deze uitgevoerd door gespecialiseerde chirurgen van MC Zuiderzee (Lelystad), in nauwe samenwerking met ZNA Stuivenberg in Antwerpen. Dit is één van de beste klinieken van Europa.

 

Gratis informatieavond

Op 27 maart 2014 vanaf 19.00 u is de eerste gratis informatieavond in het Diaconessenhuis in Meppel, bedoeld voor mensen die meer informatie willen hebben over ernstig overgewicht, obesitas en de aanpak van de Obesitaspoli. Aanmelden kan via de website of via ons centraal telefoonnummer (0320) 27 77 70.

 

Samenwerking

Obesitaspoli is een zelfstandige onderneming met eigen deskundigen en is het initiatief van de MC Groep uit Lelystad. Het Diaconessenhuis biedt ruimte aan, zodat ook de bevolking in Meppel en omgeving door deze samenwerking dichtbij huis deze zorg kan ontvangen.

« Terug naar het nieuwsarchief