Obesitaspoli Flevoland en Obesitasvereniging werken samen

Lelystad, 12 maart 2013

Lelystad - De Obesitasvereniging en de Obesitaspoli Flevoland slaan de handen ineen. Ze gaan samen, ieder vanuit haar eigen expertise, de belangen behartigen mensen met ernstig overgewicht.

‘De samenwerking, die vorige week werd bekrachtigd, zorgt voor een extra dimensie in wederzijdse betrokkenheid van behandelaars en patiënt’, aldus Pierre de Roy, directeur van Obesitaspoli Flevoland.

Vertegenwoordigers van de Obesitasvereniging zullen zonder andere aanwezig zijn bij informatie- en contactavonden van de Obesitaspoli. Ook zullen ze het Obesitas Event, dat op 14 maart in het Lelystadse Agoratheater wordt gehouden, bijwonen. De vereniging zal worden uitgenodigd bij bijeenkomsten van het behandelteam, waar ervaringen en belevingen worden uitgewisseld en benodigde faciliteiten worden besproken.

De Obesitas Vereniging is de enige organisatie in Nederland die zich inzet voor mensen met overgewicht en obesitas. Onder meer via de website www.obesitasvereniging.nl kunnen mensen informatie vinden over de oorzaken en gevolgen van overgewicht. De vereniging deelt haar kennis ook tijdens maatschappelijke discussie over overgewicht.

Obesitaspoli Flevoland biedt binnen MC Zuiderzee in Lelystad en de Bartokkliniek in Almere effectieve zorg aan mensen met ernstig overgewicht. ‘Dat doen we door na het maken van een uitgebreide analyse, een persoonlijk behandelplan samen te stellen. Een team van specialisten kan daarna een behandeling op maat bieden in teamverband’, legt De Roy uit.

Op de foto: Van links naar rechts: Jolanda van der Lelie en Fred de Jong van de Obesitasvereniging en Pierre de Roy van Obesitaspoli Flevoland.

« Terug naar het nieuwsarchief