Persoonlijk behandelplan op basis van de intake

Voordat u aan het traject begint vindt er een intake plaats. Hierin wordt samen met u gekeken naar uw wensen en doelen en wordt er gekeken of het haalbaar is om deel te nemen aan het (beweeg)programma.

Gecombineerde behandeling van obesitas in teamverband

De gecombineerde behandeling van obesitas in teamverband, heeft als rode draad de mix van het verminderen van de energie-inname, het verhogen van de lichamelijke activiteit en het in gang zetten van gedrags- en leefstijlverandering.

In een periode van totaal 12 maanden wordt u door een gespecialiseerd team behandeld. Deze behandeling bestaat uit een programma dat wordt uitgevoerd door therapeuten, leefstijlcoaches en diëtisten. Op indicatie (met verwijzing van de huisarts) kan er een psycholoog worden ingeschakeld. Omdat de start met het bewegen een intensief gedeelte van de behandeling is, starten we wat later met de andere onderdelen van het programma.

Wanneer kunt u terecht bij Obesitaspoli?

  • Met een BMI van 30+
  • Wanneer u gemotiveerd bent om te werken aan blijvende gedragsveranderingen en gewichtsverlies
  • Minimale leeftijdgrens is 18 jaar. Vanaf 16 jaar kan er gestart worden op advies van de huisarts

Wat heeft u nodig voor een intake?

De afspraak wordt bij voorkeur telefonisch met u gemaakt. Daarna ontvangt u per mail een bevestiging van de afspraak waarin alle benodigde informatie staat.
Ook ontvangt u van ons een samenwerkingsovereenkomst. Wij verzoeken u om deze vóór de intake door te lezen en ingevuld mee te nemen naar uw afspraak.

Waar en wanneer

Na de intake wordt in overleg bepaald op welke dag en tijdstip u kunt komen sporten. Obesitaspoli verzorgt beweegtrajecten in Harderwijk, Lelystad, Zwolle en Almere.