Aanmelden

Via beweegtraject@obesitaspoli.com of (0320) 27 16 12 kunt u zich aanmelden voor de beweegtrajecten van de Obesitaspoli. Heeft u vragen over een operatie bij obesitas? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Bariatrie van MC Zuiderzee via (0320) 27 10 99. Beide afdelingen zijn op werkdagen tussen 10-12 uur en tussen 14-15 uur bereikbaar.

Wanneer kunt u terecht bij Obesitaspoli?

  • Met een BMI van 25+ en een verwijzing van de huisarts of specialist
  • Wanneer u gemotiveerd bent om te werken aan blijvende gedragsveranderingen en gewichtsverlies
  • Leeftijdgrens is in principe 18 jaar. Vanaf 16 jaar kan er gestart worden op advies van de huisarts
  • 

Intake
Obesitaspoli begint altijd met een intake van ongeveer twintig minuten op onze locatie in Lelystad. De intake wordt uitgevoerd door één van de fysiotherapeuten.

Gecombineerde aanpak
De rode draad in onze aanpak in teamverband is de combinatie van leefstijlverandering, het verminderen van energie-inname en het verhogen van de lichamelijke activiteit. U gaat in groepsverband naar leefstijltrainingen en beweegt gedurende 12 maanden onder begeleiding van onze therapeuten. Daarnaast krijgt u individuele begeleiding van diëtisten en, op indicatie, van de psycholoog.

Leefstijltraining
Tijdens het traject krijgt u leefstijltraining van de leefstijlcoach. De trainingen bestaan uit voorlichting over aanpassingen op het gebied van eetpatronen, sociale contacten, zelfbeeld, lichaamsbeeld, omgaan met emoties en stemming.

Operatie
Overweegt u een operatieve ingreep? Neemt u dan contact op met de afdeling bariatrie in het MC Zuiderzee. Tijdens de uitgebreide analyse voor de bariatrie spreekt u met de verpleegkundige en later meer inhoudelijk met de chirurg over de mogelijkheden van een maagverkleinende operatie. De operatie is altijd in het gespecialiseerde MC Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad. Rond de operatie is een uitgebreid begeleidingsprogramma op de verschillende locaties mogelijk. U gaat in groepsverband naar contactavonden en beweegt onder begeleiding van onze therapeuten. Daarnaast krijgt u individuele begeleiding van diëtisten en soms de psycholoog.

Contactgegevens

Heeft u vragen over het beweegtraject of wilt u zich inschrijven? Neem gerust contact met ons op.

Beweegtraject
T: (0320) 27 16 12 (bereikbaar op werkdagen tussen 10-12 uur en tussen 14-15 uur)
E: beweegtraject@obesitaspoli.com

Locatie Lelystad
MC Zuiderzee
Ziekenhuisweg 100

Locatie Zwolle
On Campus Windesheim, gebouw Z
Campus 2-6 

Locatie Harderwijk
Sportcentrum Iedema
Parkweg 2, Harderwijk

Postadres
MC Zuiderzee ziekenhuis
Ziekenhuisweg 100
8233 AA Lelystad

Voor direct contact met bariatrie: (bereikbaar op werkdagen tussen 10-12 uur en tussen 14-15 uur)
T: (0320) 27 10 99

Voor direct contact met de diëtist: 
T: ​088 425 36 00 
E: ​klantcontact@dietheek.nl